My walking challenges
Ik doe mee aan de wandel-challenge van mijn bedrijf

Hoe neem ik deel aan de wandel-challenge van mijn bedrijf?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Of je nu een atleet bent of het leuk vind om af en toe te sporten, wandelen is een fysieke activiteit die voor iedereen toegankelijk is en die vele voordelen biedt. Daarom daagt jouw bedrijf je 4 weken lang uit om als team zoveel mogelijk stappen te zetten. Daag je collega's uit en probeer de bovenste trede van het podium te bereiken! 😉

Hoe kan ik aan de wandel-challenge deelnemen?

Je hoeft geen Gymlib-abonnee te zijn om aan de challenge deel te nemen.

1. Open of download de Gymlib mobiele applicatie;

2. Log in op je account of registreer je gratis;

3. Klik op de startpagina op het tabblad "Challenges" (4e van onder) en vervolgens op "Mee doen aan de challenge";

4. Stel een team samen van maximaal 10 personen (minimaal 4 aanbevolen) of sluit je aan bij een bestaand team;

5. Geef toestemming aan Gymlib om verbinding te maken met de health-app van je telefoon (Google Fit of Apple Health);

6. Neem zoveel mogelijk stappen en synchroniseer ze om punten te verzamelen. Klik aan het einde van de dag of uiterlijk op zondagavond op "Mijn stappen toevoegen".

Je kunt de week voor de start van de challenge zelf een team opstellen of je bij een al bestaand team aansluiten. Maak gebruik van deze vrije week om Gymlib aan de gezondheidsapp van je telefoon te koppelen en maak al een paar stappen om jezelf vertrouwd te maken met de challenge!

In je persoonlijke ruimte onder de "Challenges" zal je twee andere tabbladen zien: "Gaande" (dit betreft de huidige challenge) en "Voltooid" (de vorige challenges). Zo kan je jouw prestaties van verschillende challenges vergelijken en zal je er nog meer aan doen om je plaats te behouden of om je revanche te nemen!

Wanneer je op een challenge klikt zie je de leden van je team, jullie verzamelde punten, de challenge van de huidige week en je stappen in het tabblad "Mijn team". Ook kan je de rangschikking van de teams en hun aantal punten in het tabblad "Ranking" terug vinden.

Hoe kan ik punten winnen?

Dankzij jouw teamspirit wordt jij misschien eerste! Zodra de Gymlib-app is verbonden met je gezondheidsapp, zie je het aantal stappen dat je hebt gezet en kun je deze aan de stappenteller van je team toevoegen. Wandelen of rennen, jij kiest! Je stappen worden omgezet in punten voor je team (niet individueel).

• Om ervoor te zorgen dat de challenge zo eerlijk mogelijk gehouden wordt en dat de teams met de meeste mensen niet de voorkeur krijgen, worden de punten volgens de volgende regel berekend: 10 stappen x het aantal mensen in het team = 1 punt. Bijvoorbeeld: voor een team van 5 personen, 50 stappen = 1 punt; voor een team van 8 personen: 80 stappen = 1 punt. Een team van 5 goede wandelaars kan dus meer punten hebben dan een team van 8 mindere sportievelingen.

• Om de challenge wat meer pit te geven, kun je elke week een bonus-challenge doen. Jij en je team krijgen extra punten als de bonus-challenge voltooid is. De moeilijkheidsgraad van de uitdagingen neemt in de loop van de weken toe. Aan het einde van elke week weet je of je de challenge van de week gewonnen hebt of niet.

Wanneer je team punten haalt, worden deze tot het einde van de challenge behouden. De puntenberekening kan echter veranderen, dit is afhankelijk van de behaalde challenges en het aantal mensen in een team. Teams kunnen tijdens de challenge evolueren. Je kunt bijvoorbeeld van een team van 5 naar 8 deelnemers overstappen en andersom.

Hoe kan ik de stappen toevoegen?

Denk eraan om in je challenge-tabblad je stappen handmatig toe te voegen, uiterlijk elke dag of zondagavond. Klik hiervoor op "Mijn stappen toevoegen". Je stappenteller wordt elke week op maandag om 0.00 uur op 0 gezet. Als jz doordeweeks of op zondagavond vergeet om je stappen toe te voegen, zijn deze verloren.

Maar geen paniek! Elke zondagavond ontvang je een melding die je eraan zal herinneren je stappen te synchroniseren. Om jouw meldingen te activeren, ga je naar je profiel (linksboven) en vervolgens op "Meldingen". Activeer dan de "Meldingen van de challenges".

Ik heb een verbonden horloge: hoe werkt dat?

Koppel je horloge aan Google Fit of Apple Health. Vervolgens kun je de stappen van je horloge toevoegen aan de gezondheidsapp van je telefoon en vervolgens aan Gymlib. Volg de volgende stappen om de synchronisatie tussen je horloge, de gezondheidsapplicatie en Gymlib goed te laten verlopen:

1. Synchroniseer de stappen van je horloge met de gezondheidsapp die aan je telefoon is gekoppeld; Je gezondheidsapplicatie zal je stappen ophalen, de data waarop ze zijn gedaan en deze op basis van het gebruikte apparaat filteren (horloge, telefoon, andere).

2. Open je mobiele Gymlib-app zodat alle stappen die sinds je laatste toevoeging zij genomen gesynchroniseerd worden om deze aan je team toe te voegen.

Het aantal stappen dat op de Gymlib-app wordt aangegeven komt niet overeen met je horloge? Je hebt waarschijnlijk je stappen in de Gymlib-app toegevoegd voordat je jouw horloge met de gezondheidsapp van je telefoon synchroniseerde. De stappen die op je horloge aangegeven wordt dateren van vóór de laatste toevoeging van de stappen op de Gymlib-applicatie en zullen daarom niet meer in aanmerking genomen worden. Volg daarom het bovenstaande proces om dit probleem te voorkomen.

Ik heb meerdere Google-accounts: wat moet ik doen?

Om de synchronisatie van jouw stappen tussen Gymlib en Google Fit goed te laten verlopen moet je het Google-account gebruiken dat aan je Google Fit-account gekoppeld is. Om je Google-account te verifiëren of te wijzigen:

1. Ga naar je Google Fit-app;

2. Bekijk welke Google-account je gebruikt;

3. Klik op "Profiel", "Instellingen" en vervolgens op "Verbonden applicaties beheren";

4. Controleer of Gymlib in de lijst met verbonden applicaties staat, met hetzelfde account dat wordt gebruikt voor Google Fit. Is dit niet het geval, klik dan op “Gymlib”, op “Ontkoppelen” en voeg dan het juiste account toe;

5. Keer terug naar Gymlib om het aan de juiste Google-account te koppelen.

Goed om te weten:

• Gymlib verzamelt alleen je aantal stappen via de gezondheidsapplicatie van je telefoon en heeft geen toegang tot de rest van je informatie (hartslag, metingen, voeding...).

• Je kunt op elk moment tijdens de challenge je eigen team samen stellen of lid worden van een bestaand team. Je kunt leden van bestaande teams bekijken voordat je bij een team aansluit.

• Je kan op elk moment van team wisselen. Je team behoudt de punten die je hebt verzameld. Klik hiervoor op de 3 kleine puntjes rechtsboven.

• Je kunt de naam van een team niet wijzigen. Om een andere naam te kiezen moet je een nieuw team aanmaken en het oude verwijderen. Om dit te kunnen doen moeten alle leden het team verlaten.

• Je kunt de challenge op elk moment verlaten. Je team behoudt de punten die je hebt verzameld. Klik hiervoor op de 3 kleine puntjes rechtsboven.

Ben je er klaar voor om je meest comfortabele schoenen aan te trekken en jezelf te overtreffen? 🏆